reklam1

reklam1

6 Eylül 2011 Salı

LPCXpresso 1114 ile LCD uygulaması...

LPCXpresso, üç ayrı firmanın ortak çalışması sonucu üretilmiş bir deneme kartı. İşlemci Philips NXP firmasının. Kart tasarımı Embedded Artists. Yazılım geliştirme platformu ise Code-Red firmasının. Eclipse tabanlı IDE, biraz karmaşık görünse de alışınca insanın hoşuna da gitmiyor değil. Yine Code-Red tarafından yazılmış kütüphanesi (CMSIS) işleri kolaylaştırıyor. IDE yi aktif hale getirmezseniz 8k sınırlamalı, Paketten çıkan coupon code ile online aktif hale getirirseniz Full lisanslı oluyor ancak Debug limiti 128K ile sınırlı.
Satın alırken üç seçenek karşınıza çıkıyor; LPC1114,LPC1343 ve LPC1768. LPC1114 Cortex-Mo çekirdeğine sahip, diğerleri ise Cortex-M3. LPC1768 de ek olarak dahili ethernet modülü eklemişler.
Cortex-M0 mimarisindeki LPC1114 ün tanesinin yaklaşık 1$ olduğunu düşünürsek küçük uygulamalar için çok ideal bir işlemci (PIC çalışarak geçen günlere/gecelere yazık).
Kart iki bölümden oluşuyor. MCU bölümü, LPC-Link denilen programlama ve debugger bölümü. Bu iki bölüm istenirse birbirinden ayrılabiliyor (Videoda görüldüğü gibi ben iki bölümü birbirinden ayırdım).

LCD ise benim çok kullandığım ST7565P modülü. Özellikleri; 128x64 pixel, Hem seri hemde paralel sürülebiliyor, karakterler 180' döndürülebiliyor, arka aydınlatmalı, renkler ters çevrilebiliyor...
Seri modda kullanırken (seri ve paralel mod seçimini arkasındaki R1, R2 direncini ayarlayarak yapıyoruz) 6 bacak yeterli oluyor.

Uygulamanın kaynak kodunu buraya yükledim.

5 yorum :

  1. Merhaba Mustafa Bey,
    Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler.
    Uygulamanın kaynak kodu üstteki link te görünmüyor. Mümkünse tekrar upload edebilir misiniz veya e-mail atabilir misiniz?
    karacihan@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. kaynak kodu postanıza yolladım.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Mustafa bey merhaba
    Uygulamanın kaynk kodunu upload edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  4. Very good job!!! =D Could you send me the source code? the link is broken.

    email: elrodri.lh@hotmail.com

    Would greatly appreciate it!

    YanıtlaSil
  5. Could you please share the source code.
    Here is my Email Id: nagaraj197@gmail.com

    YanıtlaSil

reklam4

reklam4