reklam1

reklam1

16 Eylül 2016 Cuma

web kamerasını bantla kapatıyor musunuz?

Sizin dizüstü bilgisayarınızda web kamerası var değil mi? Bu web kamerasını bantla kapatma ihtiyacı hissediyor musunuz?  ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) başkanına göre, bunu yapmanız gerekir.


Direktör Comey, bu hafta Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi'ndeki (Center for Strategic and International Studies) konferansda yaptığı konuşmada, dizüstü bilgisayarınızın web kamerasını her zaman bantla kapatmanız gerektiğini söyledi. Comey'in, savunma için kendi kişisel dizüstü bilgisayarının kamerasını kapsayacak şekilde bir bantla kapattığı ortaya çıktı. Comey'in yaptığı konuşmada evde bunu hep yaptığını açıklaması büyük tartışmalara yol açtı. Dünyanın en gelişmiş bir istihbarat ajansı patronu, böyle ilkel bir anti-hacking yöntemine başvurmak zorunda kalması dinleyiciler arasında sürpriz yarattı. Comey, "Bazı yapıyor olmanız gereken şeyler var ve bu da onlardan birisi. Yetkisi olmayan kişilerin size bakmasını önlersiniz. Bunun iyi birşey olduğunu düşünüyorum" dedi.
Comey, korsanlara atıfta bulunarak, "kullanıcıların web kameralarına casus gibi kolayca erişebilirsiniz" dedi. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'de geçtiğimiz günlerde web kamerası üzerinde bant ile tespit edilmişti. Bunun gibi daha birçok insan, bu çeşit bir güvenlik önlemini benimsemeye başladılar.
Comey, FBI direktörünün kişisel güvenliğini bu şekilde arttırması bir çılgınlık değil. Ben insanların kendi emniyet ve güvenliği için sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum dedi ve Kamera üzerinde bir kapak koyarak herkesin bunu yapıyor olması gerektiğini, bunun kendi emniyet ve güvenliği için yaptığı "mantıklı şeylerden biri" olduğuna inandığını söyledi.
Bu uygulama genellikle alay konusu edilirken, FBI ve NSA'nın kötü amaçlı yazılım yaymak ve casusluk için hedeflerin cihazlarının web kamerasını açacak yetenekte olduğu biliniyor. Edward Snowden Leaks, NSA'nın Yahoo kullanıcılarının rasgele her 5 dakikada bir web kameralarından görüntü yakalayan "Optic Nerve operasyonu" ile, sadece altı ay içinde 1.8 milyon kullanıcının görüntülerinin alınıp hükümet sunucularında depolandığını açıklamıştı.


 Kaynak: http://thehackernews.com/2016/09/hacking-webcam-cover.html

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

reklam4

reklam4